Házirend

HÁZIREND (frissített: 2020.07.01 - 2022.08.31-ig)

Üdvözöljük Szállásunkon! Kialakított házirendünket vendégeink nyugalmas pihenése érdekében alakítottuk ki. Minden itt tartózkodó vendégünk a szállás elfogadásával kötelező érvénnyel a házirendet is elfogadta!

A Borsatanya, lakó-pihenő övezetben van, ezért az alábbi szabályokat be kell tartani az érkezéstől a távozásig:

 • Érkezéskor, egy családból/társaságból, összetartozó vendégek közül csak egy egyeztessen a személyzettel. Ha az adat egyeztetés zárt térben történik maszk viselése ajánlott.
 • Fényképes igazolvány és érvényes védettségi igazolvány vagy EESZT aplikációban jelzett igazoló adatokat szükséges bemutatni az érkezéskor.
 • Érkezéskor a szobafoglalás után az üdülési díj (pl.:idegenforgalmi adó, fennmaradó szállásdíj, kaució, stb.) rendezendő.
 • Érkezéskor a szoba elfoglalása után, amennyiben gépkocsival érkezett a Borsatanya területén kialakított parkolóban lehet parkolni és az ablakban jól látható módon a Borsatanya matricát elhelyezni. A gépjárművekben okozott károkért sem a Borsatanya, sem az üzemeltető kft, vagy a tulajdonosok semmilyen, semminemű felelőséget nem vállalnak.
 • Klubbelépő vagy matrica nélkül nem tartózkodhat a gépjármű a Borsatanya területén. Tanyabelépőt a horgászklub, matricát érkezéskor a személyzet ad.

Kérjük ellenőrizzék a szobában megtalálható eszközök listáját. A szobák átvétele után kedves vendégeink tartoznak ezekért felelősséggel.

 • A személyzettől átvett szobakulcs az üdülés végéig a vendégnél marad.
 • A távozáskor a szobakulcsot kívülről kell a zárba tenni és jelezni a személyzetnek a távozást és megvárni, amíg átveszi a vendégtől a szállást. Az esetleges hiányok, vagy károk rendezését ekkor kell rendezni, illetve ezen összeg a kaucióbol levonható. Amennyiben az összeg nagyobb a kaució mértékénél, úgy a különbözet távozáskor rendezendő.
 • A Borsatanya területein megfontolt közlekedést javasolunk, gépjárművel max.10 km/h sebesség, lépcsőknél fokozott figyelmet kérünk.

 • Az ajtókat, ablakokat csapkodni szigorúan tilos, az ebből eredő károkért az okozó teljes körűen felel.

 • Dohányzás az arra kijelölt helyen lehetséges. A szobák, faházak, apartmanok nem dohányzóak. Cigaretta csikket az üdülő területén tűzveszély miatt nem szabad eldobni. Ezek megszegése és a többi vendég kényelme érdekében 50.000 forint takarítási díjat számítunk fel.

 • Az nyaralókban és az azokhoz közvetlenül kapcsolódó területen 22.00 óra után reggel 7.00 óráig csendrendelet lép életbe.

 • Megfelelő fizikai távolságtartás biztosítása, ami családonként/társaságonként minimum 1,5 méter a tanya teljes területén

 • A kihelyezett kézfertőtlenítő szereket a Borsatanya területeire való belépéskor kötelező használni!

 • Szabadtéri helyek használata: a tűzrakó, sportolásra alkalmas tereket csak egy szobában/apartmanban/faházban lakók használhatnak egy időben.

 • A játszótér magán játszótér. Ezért vamn elkerítve. Használata esetén semmilyen, semminemű felelősséget sem Borsatanya, sem az üzemeltető kft és a tulajdonosok nem vállalnak!

 • Sporteszközök: saját eszközök használata labda, ütő, kerékpár, védőeszközök használatára van lehetőség (kölcsönzésre nincs).

 • Bográcsozás, grillezés: a kialakít ott tűzrakó helyeknél és saját eszközök használatával

A kivett  szobák/apartmanok/faházak elhagyásakor kérjük mossanak kezet! Közösségi területek használatakor a kézfertőtlenítő használata kötelező!

Fonyódi Boratanya fogad Kutyával érkező vendéget:

Fonyódi szálláshelyünkre apartmanonként 1 kutya hozható és a kutyát, mint családtagot -  illetve, hogy ne kelljen senkinek otthon maradnia a családi nyaralásról - szemlélettel engedjünk be és a következő feltételekkel:

- Kutyát saját felelőségre lehet hozni, a gazda garantálja és vállaja a felelőséget azért, hogy kutyája az alapfokú szocializáltság és engedelmességi követelményeknek eleget tesz. (pl.:behívható, viselkedése kiszámítható, nem agresszív, szobatiszta, jól szocializált, nem rongál.)

- Oltva, féreghajtva, csippel ellátva, egészséges, nem tüzelő kutyát oltásikönyvvel vagy állatútlevéllel lehet hozni.

-  A kutya ellátáshoz szükséges eszközöket a gazdának kötelessége biztosítani. (pl.: tál, pokróc stb.)

-  A kutya természetes szükségleteinek elvégzése és mozgás biztosítása az üdülőtelepen kívül kell, hogy történjen. (pl.:nem a kertben, ha mégis, a kutyád után takaríts fel!)

-  Folyamatosan biztosítani kell a kutya felügyeletét a többi vendég igényeit is szem előtt tartva. (pl.: kéregetés, ugatás)


Figyeljünk egymásra, vigyázzunk egymásra : )