Fonyód

Fonyód a Balaton déli partjának népszerű üdülőhelye és kikötővárosa. Évente több százezer ember látogat el ide kikapcsolódni. A  hajóállomás, a strand és a kettő közötti üzletsor a nyári szezonban szinte mindig zsibong. Költő találkozót, frizbi bajnokságot, sakk versenyt, valamint nyári fesztivált is rendez a város. Strandjain és sétányain szinte folyamatosak a kultúrális programok és sport események.

A vasútállomástól, a hajóállomástól és a strandtól felfelé a dombon gyalogtávolságra találhatóak  szálláshelyeink. Felújított faházainkban és apartmanjainkban kínálunk családoknak, baráti társaságoknak pihenést és felüdülést; a hatalmas kertből csodálatos kilátást a Balatonra. Vendégeink közül van aki alkotni, mások  edzeni, a legtöbben azonban nyaralni, üdülni érkeznek. Kihagyhatatlan program a fonyódi kikötőből Badacsonyba áthajózni, kirándulni, bort kóstolni.

Fonyódon több strand és sétány, valamint kilátó is várja a turistákat. A Sípos-hegyi kilátó, a Valkó kilátó és a Várhegyi kilátó, méltán új nevén “Várhegyi Széplátó”, csodálatos rálátást enged a tóra és környékre. A városban több emlékmű, emlékoszlop, szobor és templom emlékeztet a város gazdag történelmére. A vízparton andalogva megtalálhatjuk  Kiss István szobrászművész kettős aktját, mely a település jelképévé vált. Itt találkozhatunk a Balatont elsőként átrepülő Lányi Antal emlékművével is.

A fonyódi Borsatanya területéről gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra és a szemközti hegyvonulatra. Vendégeinket 62 főig, a nyolc darab 4 fős családi apartmanban, három darab 6 fős faházban, egy 2 szobás 6 fős apartmanban, egy 2 és fél szobás 6 fős panorámás házban tudjuk kényelmesen elhelyezni. Az igényesen kialakított apartmanok és faházak, letisztult stílusúak és praktikusan berendezettek, ennek köszönhetően a szállás barátságos, vendégszerető. Az udvaron szalonnasütés, bográcsozás és grillezési lehetőség, valamint ingyenes, zárt parkoló áll Vendégeink rendelkezésére. Üdülőnk öt percre található a mólótól és a szabad strandtól, a csendes, zöldövezeti részen.

program